Limonlu Domatesli Tereyağı
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez yıldızlarından biri hiç kuşkusuz tereyağı. Farklı bir tat olarak tereyağının domatesle uyumunu denemelisiniz. İşte limonlu domatesli tereyağı tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını oda sıcaklığına getirip, çatal veya blender yardımıyla karıştırın. Üzerine rendelenmiş limon kabuğu, ıslatılıp kıyılmış domates, biberiye, kişniş ve çörekotu ilave edip iyice karıştırın.
-
2
Karışımı iki parçaya ayırın.
-
3
Bir parçasını pişirme kağıdının üzerine yerleştirip, rulo şeklinde sarın. Kenarlarını bağlayıp, buzdolabına koyun.
-
4
Diğer parçayı da aynı şekilde hazırlayın.
-
5
Bir gece dinlendirip, kullanmak istediğiniz zaman, yeteri kadar kesip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL