Bergamot Reçeli

Akdeniz'in en nadide meyvelerinden biri olan bergamot, özenle reçele dönüştü. Bir fincan çayın yanında, sıcak ekmeğin üzerinde veya tatlılarınızda... Bu geleneksel lezzet, her anınıza eşlik etmeye hazır.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Bergamotların kabuklarını soyun. Beyaz kısımları, fazla acılık vermemesi için bıçakla hafifçe sıyırın.

  • 2

    Kabukları ince uzun şeritler hâlinde doğrayın. Üzerini geçecek kadar suyla bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın. 5 dakika kaynatıp suyunu süzün. Bu işlemi toplam 3 kez tekrarlayın; her seferinde temiz su kullanarak acılığı azaltın.

  • 3

    Bergamotların içini dikkatlice zarlarından ayırın. Çekirdekleri çıkarın.

  • 4

    Şeker ve 3 su bardağı suyu geniş tabanlı bir tencerede kaynatın. Şerbet kıvamına geldiğinde bergamotları ekleyin.

  • 5

    Kısık ateşte yaklaşık 35-40 dakika reçel kıvamına gelene kadar pişirin. Son 5 dakikada limon suyunu ekleyin.

  • 6

    Reçeli sıcakken kuru ve temiz cam kavanozlara paylaştırın. Kapağını sıkıca kapatıp soğumaya bırakın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.