Bergamot Reçeli

Akdeniz'in en nadide meyvelerinden biri olan bergamot, özenle reçele dönüştü. Bir fincan çayın yanında, sıcak ekmeğin üzerinde veya tatlılarınızda... Bu geleneksel lezzet, her anınıza eşlik etmeye hazır.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bergamotların kabuklarını soyun. Beyaz kısımları, fazla acılık vermemesi için bıçakla hafifçe sıyırın.
-
2
Kabukları ince uzun şeritler hâlinde doğrayın. Üzerini geçecek kadar suyla bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın. 5 dakika kaynatıp suyunu süzün. Bu işlemi toplam 3 kez tekrarlayın; her seferinde temiz su kullanarak acılığı azaltın.
-
3
Bergamotların içini dikkatlice zarlarından ayırın. Çekirdekleri çıkarın.
-
4
Şeker ve 3 su bardağı suyu geniş tabanlı bir tencerede kaynatın. Şerbet kıvamına geldiğinde bergamotları ekleyin.
-
5
Kısık ateşte yaklaşık 35-40 dakika reçel kıvamına gelene kadar pişirin. Son 5 dakikada limon suyunu ekleyin.
-
6
Reçeli sıcakken kuru ve temiz cam kavanozlara paylaştırın. Kapağını sıkıca kapatıp soğumaya bırakın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel