İncir Reçeli

Ev yapımı lezzetlerin en özeli... Mis gibi kokusuyla mutfağınızı saran incir reçeli, bir kaşıkta çocukluğunuzun en güzel anılarını canlandıracak.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İncirlerin saplarını kesin, kabuklarını çok ince soyun veya hafifçe kazıyın.
-
2
Geniş bir tencereye bir sıra incir, bir sıra şeker olacak şekilde dizin. Üzerini kapatıp buzdolabında 1 gece bekletin.
-
3
Ertesi gün 1 çay bardağı suyu da ilave ederek tencereyi ocağa alın.
-
4
Şeker eriyip karışım kaynamaya başlayınca altını kısın. Köpüklerini alın.
-
5
İncirleri fazla ezmeden pişirin. İsteğe bağlı olarak tarçın ve karanfili ekleyin.
-
6
Reçel kıvam almaya başladıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin.
-
7
Ocaktan almadan 5 dakika önce limon suyunu ilave edin.
-
8
Sıcakken kuru cam kavanozlara doldurun. Kapağını kapatın. Soğuduktan sonra serin bir yerde saklayın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel