İncir Reçeli

İncir Reçeli
ORTA 90 DAKİKA 2-3 KİŞİLİK

Ev yapımı lezzetlerin en özeli... Mis gibi kokusuyla mutfağınızı saran incir reçeli, bir kaşıkta çocukluğunuzun en güzel anılarını canlandıracak.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    İncirlerin saplarını kesin, kabuklarını çok ince soyun veya hafifçe kazıyın.

  • 2

    Geniş bir tencereye bir sıra incir, bir sıra şeker olacak şekilde dizin. Üzerini kapatıp buzdolabında 1 gece bekletin.

  • 3

    Ertesi gün 1 çay bardağı suyu da ilave ederek tencereyi ocağa alın.

  • 4

    Şeker eriyip karışım kaynamaya başlayınca altını kısın. Köpüklerini alın.

  • 5

    İncirleri fazla ezmeden pişirin. İsteğe bağlı olarak tarçın ve karanfili ekleyin.

  • 6

    Reçel kıvam almaya başladıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin.

  • 7

    Ocaktan almadan 5 dakika önce limon suyunu ilave edin.

  • 8

    Sıcakken kuru cam kavanozlara doldurun. Kapağını kapatın. Soğuduktan sonra serin bir yerde saklayın.

    AŞÇININ NOTU

    SOFRA SIRLARI

    *Hafif diri incirler reçelde şekillerini korur. Çok olgun olanlar dağılabilir.

    *Karanfil ve tarçın reçele nostaljik bir aroma katar. 10-15 dakikadan fazla kaynatmayın ki tadı baskın hale gelmesin.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...