Balkabağı Reçeli

Balkabağı Reçeli
ORTA 3 KAVANOZ

Balkabağı reçeli, kış mevsiminin en tatlı sürprizlerinden biridir. Parlak turuncu rengiyle sofralara canlılık katan bu reçel, balkabağının doğal tatlılığı ile şekerin mükemmel uyumunu sunar.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Toz şeker ve suyu kaynatın. Küçük küp doğranmış balkabağını ilave edip, kısık ateşte kıvam alana dek yaklaşık 30 dakika kaynatın. Limon kabuğu, limon suyu, tarçın ve karanfil ekleyip, bir-iki dakika daha pişirin. Ocaktan alıp, tarçını çıkarın. Ilındığında servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...