Yumurtalı Siyah Ekmek
![Yumurtalı Siyah Ekmek](https://ia.tmgrup.com.tr/b47d4f/483/272/0/121/1345/877?u=https://i.tmgrup.com.tr/sfr/2024/08/20/yumurtali-siyah-ekmek-1724161175346.jpg)
Daha önce siyah ekmeği denemeyenler!!!, hem görsel hem de lezzet olarak harika bir tarif...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Siyah ekmek için ılık suyun içine mayayı koyup üzerini bir bezle örterek 5 dakika aktive olmasını için dinlendirin. Derin bir kaba un, aktif karbon ve tuzu alıp, mayalı suyu yavaş yavaş una yedirerek karıştırın.
-
2
Hamur karıştıkça karbonun etkisiyle siyah renk alacaktır. İyice yoğurup pürüzsüz hale getirin. Üzerini streç filmle kaplayıp, mutfak havlusu ile sarın.
-
3
Mutfağın sıcak bir yerinde 1 saat mayalanması için dinlendirin. Sürenin sonunda hamurdan elma büyüklüğünde bezeler koparıp, elinizde yuvarlak şekil verin.
-
4
Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Tekrar üzerini örtüp 1 saat dinlendirin. Isıya dayanıklı bir kaba su koyup onu da fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 dakika pişirin.
-
5
Fırından alıp, üzerilerini mutfak havlusu ile kapatın ve 10 dakika dinlendirin. Daha sonra enlemesine ikiye kesip kenara alın. Yumurtalı karışım için kıyma ve zeytinyağını bir tavaya alıp kavurun.
-
6
Pul biber ve tuz ekleyip karıştırın. Yumurtaları ilave edip karıştırarak pişirin. Ekmeklerin içlerini hafifçe çıkarıp, yumurtalı karışımın yarısını içlerine pay edin.
-
7
Üzerlerine dilimlenmiş domates koyup, kalan yumurtalı karışımları domateslerin üzerine koyun ve servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL