Portakal Kabuğu Reçeli

Kahvaltı sofralarınıza renk katacak, damağınızda enfes bir tat bırakacak portakal kabuğu reçelini mutlaka denemelisiniz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Portakal kabuklarını küçük küpler halinde doğrayıp, günde iki kez suyunu değiştirerek 3 gün suda bekletin.

  • 2

    Suyunu süzüp üzerine temiz su ilave edin, kabuklar yumuşayana dek kaynatın. Yeniden süzüp kenara alın. Şurup için toz şeker ve suyu kıvam alana dek kaynatın. İçine portakal kabuklarını ve karanfilleri ilave edip kaynatın.

  • 3

    Limon suyu ve yıldız anason ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp, yıldız anasonu içinden çıkarın. Ilık veya soğuk servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...