Mısır Ekmeği

Karadeniz yöresine ait mısır ekmeği nasıl yapılır? Karadenizlilerin vazgeçilmezi mısır ekmeği tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurta, toz şeker, tuz, süt ve ayçicek yağı derin bir kaba alıp iyice çırpın. Üzerine mısır unu, un ve kabartma tozunu ekleyin. Sert bir hamur elde edene kadar karıştırın.
-
2
Üzerine 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırın. Ekmeği yağlanmış kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL