Avokadolu Ekmek

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Avokadonun kabuğunu soyun ve çekirdeğini çıkarın. Bir çatal veya ezici yardımıyla püre haline getirin. Kararmaması için üzerine limon suyunu ekleyin ve iyice karıştırın.
-
2
Ilık suyun içine maya ve şekeri ilave ederek karıştırın, 5-10 dakika bekletin.
-
3
Geniş bir hamur yoğurma kabına unu eleyin. Üzerine tuzu ekleyin. Ortasını havuz gibi açıp mayalı suyu, avokado püresini ve zeytinyağını ilave edin.
-
4
Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini temiz bir bez ile örterek oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin. Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgaha alıp hafifçe yoğurun.
-
5
Yaklaşık 22-25 cm uzunluğunda baton ekmek kalıbını yağlayın. Hamuru kalıba koyup elinizle eşit şekilde yayın.
-
6
Kalıbın üzerini temiz bir bezle örtüp oda sıcaklığında 30 dakika daha bekletin.
-
7
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkan ekmeği kalıpta 5 dakika bekletin. Tel ızgara üzerinde tamamen soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler