Enginarlı, Ispanaklı Çiçek Ekmek
 
                                                Enginar ve ıspanakla hazırlanan bu yumuşacık çiçek ekmek, hem sağlıklı hem de sofralara şıklık katan nefis bir tarif
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Hamur için geniş bir yoğurma kabına unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp maya ve toz şekeri koyun. Ilık suyu dökerek 5 dakika bekletin. Üzerine zeytinyağını ve tuzu ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
- 
                    2
                    Hamurun üzerini örtün. Oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
- 
                    3
                    İç harcı için tavaya zeytinyağını alın. Kıyılmış sarımsağı ekleyip 1 dakika soteleyin. Ardından küp doğranmış enginarları ilave edin. Orta ateşte 5-6 dakika yumuşayana kadar pişirin.
- 
                    4
                    Kıyılmış ıspanakları ekleyerek suyunu salıp tekrar çekene kadar 4-5 dakika pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- 
                    5
                    Soğuyan harca rendelenmiş mozzarella, beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu ekleyin.
- 
                    6
                    Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alın. Hamuru 15 eşit parçaya ayırın. Her parçayı yuvarlayarak bezeler yapın.
- 
                    7
                    Yağlanmış döküm tavaya veya fırın kabına bezeleri çiçek şeklinde dizin. Orta kısmı boş bırakın. Ortada kalan boşluğa hazırladığınız enginarlı harcı yerleştirin. Üzerine rendelenmiş mozzarella serpin.
- 
                    8
                    Hamurun üzerini örtüp 15 dakika ikinci kez mayalanmaya bırakın. Üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık veya sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
                ve Daha Fazlası ...
            
            
                ABONE OL
                
            
            
         
                             
                                     
                                     
                                    