Enginarlı, Ispanaklı Çiçek Ekmek

Enginar ve ıspanakla hazırlanan bu yumuşacık çiçek ekmek, hem sağlıklı hem de sofralara şıklık katan nefis bir tarif
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için geniş bir yoğurma kabına unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp maya ve toz şekeri koyun. Ilık suyu dökerek 5 dakika bekletin. Üzerine zeytinyağını ve tuzu ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
-
2
Hamurun üzerini örtün. Oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
-
3
İç harcı için tavaya zeytinyağını alın. Kıyılmış sarımsağı ekleyip 1 dakika soteleyin. Ardından küp doğranmış enginarları ilave edin. Orta ateşte 5-6 dakika yumuşayana kadar pişirin.
-
4
Kıyılmış ıspanakları ekleyerek suyunu salıp tekrar çekene kadar 4-5 dakika pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
-
5
Soğuyan harca rendelenmiş mozzarella, beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu ekleyin.
-
6
Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alın. Hamuru 15 eşit parçaya ayırın. Her parçayı yuvarlayarak bezeler yapın.
-
7
Yağlanmış döküm tavaya veya fırın kabına bezeleri çiçek şeklinde dizin. Orta kısmı boş bırakın. Ortada kalan boşluğa hazırladığınız enginarlı harcı yerleştirin. Üzerine rendelenmiş mozzarella serpin.
-
8
Hamurun üzerini örtüp 15 dakika ikinci kez mayalanmaya bırakın. Üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık veya sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL