Ev Yapımı Vanilyalı Dondurma

Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz dondurma tarifimiz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt ve bir buçuk kahve fincanı toz şekeri tencereye alıp ısıtın. Ayrı bir yerde kalan bir buçuk kahve fincanı toz şeker, sahlep ve vanilyayı karıştırın. Süt kaynama noktasına gelince sahlepli karışımı ilave edin ve 20 dakika kaynatın.
- 2
Ocaktan alıp, karıştırarak soğutun. Dilediğiniz şekilde bir kaba koyup, donana dek derin dondurucuda dinlendirin. Toplamda 3 kez, 2 saatte bir çıkarıp karıştırın. Servis tabağına alıp, böğürtlen, pişmaniye, çilek ve file antep fıstığı ile servis yapın. - 2
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL