Yeşil Zeytin Çorbası

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Zeytinin fazla tuzunu almak için birkaç kez yıkayıp rondoya alın. Üzerine zeytinyağı ekleyip birlikte çekin. Kıymayı 1 çorba kaşığı tereyağında kavurup kenara kaldırın.
-
2
Kalan tereyağını ayrı bir tencereye alıp unu rengi dönene dek kavurun. Üzerine soğuk su ekleyin ve iyice karıştırın. Kaynamaya başlayınca püre haline getirdiğiniz zeytin ve kavrulmuş kıymayı ekleyin.
-
3
Tuz, karabiber ve pul biberini ayarlayın. 15 dakika orta ateşte arada bir karıştırarak pişirin. Kremayı ekleyin ve bir-iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz ekleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL