Kuzu Etli Yogurtlu Çorba

Kuzu eti ve yoğurdun yumuşak tadıyla hazırlanan bu çorba, besleyici içeriği sayesinde çocuklar için hem doyurucu hem de sağlıklı bir öğün alternatifi sunuyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kuzu gerdanı yarım saat suda bekletin ve yıkayıp düdüklü tencereye alın.
-
2
Kuzu gerdanı üzerini dört parmak geçecek kadar suda haşlanmaya bırakın. Kaynamaya başlayınca çıkan köpükleri toplayın. Köpük kalmayınca soğan, sarımsak, tuz ve tane karabiberi ilave edip düdüklü tencerenin kapağını kapayın. 45-50 dakika pişirin.
-
3
Haşlanmış gerdan etini bir tabağa alın ve küçük parçalara ayırın.
-
4
Etin haşlama suyunu süzerek bir çorba tenceresine aktarın. Et suyu çorba için yeterli değilse sıcak su ilave edin ve kaynamaya bırakın.
-
5
Ayrı bir yerde yumurta sarısı, limon, yoğurt ve un ile terbiyeyi hazırlayın. Terbiyeyi azar azar sulandırarak tencereye dökün.
-
6
Kaynayınca nohut, maş fasulyesi ve gerdan etini ilave edin.
-
7
Bir tavada sade yağda naneyi hafif çevirin ve çorbaya ekleyin. Sızma zeytinyağını ilave edip ocağı kapayın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL