Patates Çorbası

Patates Çorbası
KOLAY 10 DAKİKA 6-8 KİŞİLİK

Patates, ana öğünden ara sıcaklara birçok tarifte karşımıza çıkıyor. Çorba tarifleri arasında en favorilerinizden biri olacak patates çorbası, en lezzetli seçeneklerden biri olarak öne çıkıyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Soğanı Arnica doğrayıcı yardımı ile kıyıp kenara alın. Tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye alıp tereyağı eriyene kadar ısıtın.

  • 2

    Üzerine soğanı ilave edip karıştırın. Unu ekleyip 2 dakika daha kavurun. Gelişigüzel doğranmış patatesi katıp 5 dakika soteleyin.

  • 3

    Kalan 2 yemek kaşığı zeytinyağını üzerine gezdirin. Suyunu ayarlayın. Kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın.

  • 4

    Patatesler yumuşayana kadar pişirin. Tuzu, karabiberi ve muskatı ilave edip karıştırın. Arnica blender set yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin.

  • 5

    Sütü hızlıca ve çorbayı karıştırarak ekleyin. İki tur karıştırıp ocaktan alın. Kıyılmış dereotunu serpiştirin.

  • 6

    Üzeri için toz kırmızıbiberi eritilmiş tereyağında kavurun. Çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...