Yaz Çorbası Tarifi

İçindeki malzemelerle içinizi ferahlatacak, soğuk soğuk tüketebileceğiniz bir çorba... Yaz çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Buğdayı yıkayıp süzdükten sonra bir tencereye alın. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip, 5 dakika pişirin. Suyunu süzün ve yeniden 4-5 su bardağı su koyup, yarım saat daha pişirin. Buğday tam yumuşayınca haşlanmış nohudu katın ve 1 su bardağı sıcak su ekleyin. 15 dakika daha pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alın. Tuz ve kıyılmış naneyi ilave edin. Çorba ılınınca suyundan bir kepçe alıp, oğurda ekleyin. Daha sonra karıştırarak çorbaya ilave edin. Servis yaparken üzerine kurunane ve pulbiber serpip, soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...