Terbiyeli Tutmaç Çorbası Tarifi

Terbiyeli Tutmaç Çorbası Tarifi
ORTA 25 DAKİKA 6 KİŞİLİK

Bu harika lezzetli ve besleyici çorba, çok eskilerden itibaren her yöremizde farklı tariflerle yapılmaktadır. Terbiyeli tutmaç çorba nasıl yapılır? Terbiyeli tutmaç çorba servisi ve tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Erişte için,tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika dinlendirin. Daha sonra ince olacak şekilde açın. Üzerine hafifçe un serpin ve ortadan (+) şeklinde 4'e bölün. Parçaları 3 parmak genişliğinde rulo olacak şekilde sarın. 5-6 mm genişliğinde kesin. Hamurları birbirinden ayırın ve üzerlerine un serpip 30 dakika dinlendirin.

  • 2

    Diğer taraftan suyu tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca et, sarımsak ve tuz ekleyin. Et yumuşayana dek haşlayın. Haşlanmış mercimeği ekleyip 5 dakika kaynatın.

  • 3

    Erişteyi çorbaya ekleyip yumuşayana dek pişirin. Terbiyesi için yumurta sarısı, yoğurt ve unu bir kasede iyice çırpın. Çorbanın suyundan 1 kepçe alıp azar azar ve sürekli karıştırarak üzerine ekleyin. Hazırladığınız terbiyeyi yine sürekli karıştırarak ve azar azar çorbaya ilave edin. 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın. Tereyağında yaktığınız naneyi üzerine gezdirin ve kruton ekleyerek servis yapın.

  • 4

    Yumurta sarısı, yoğurt ve un terbiyesi ;Yumurta sarısını bir kaba alıp çırpıcı ile çırpın. Üzerine yoğurt ve un ekleyip hiç topak kalmayana dek iyice çırpın.Yumurta sarısı, yoğurt ve un terbiyesini yemeklere eklerken, ekleyeceğiniz yemeğin suyundan 1 kepçe alıp azar azar ve sürekli karıştırarak terbiyeyi açın. Daha sonra yine azar azar ve karıştırarak tencereye ilave edin. Yemeği 1-2 taşım kaynatıp fazla bekletmeden ocaktan alın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...