Şifa Çorbası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp, tereyağı eriyene dek ısıtın. Küçük küp doğranmış soğanı ilave edip rengi şeffaflaşana dek karıştırarak soteleyin.
-
2
Kıyılmış sarımsak ekleyip bir-iki çevirin. Rendelenmiş havuç, rendelenmiş patates ve kereviz sapı katıp soteleyin. Salça, pul biber, su ve et suyunu ekleyip karıştırın.
-
3
Yıkanıp süzülmüş mercimek ve bulguru katıp, kaynayana dek harlı, kaynamaya başlayınca kısık ateşte, sebzeler yumuşayana dek pişirin.
-
4
Tuz ve karabiberini ayarlayıp, kimyonu katın ve karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Üzerine karabiber serpip sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL