Semizotlu Sarı Mercimek Çorbası

Semizotlu Sarı Mercimek Çorbası

Geleneksel lezzetlere modern bir dokunuş katmak isteyenler için harika bir tarif: Semizotlu Sarı Mercimek Çorbası.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Soğanı ve sarımsağı küp doğrayın. Sarı mercimeği bol suyla iyice yıkayıp süzün.

  • 2

    Semizotunu ayıklayın. İyice yıkadıktan sonra süzün. İri parçalar halinde doğrayın.

  • 3

    Tencereye zeytinyağını alın. Doğradığınız soğanı ekleyin, yumuşayıp hafifçe renk alana kadar kavurun. Ardından sarımsağı katın. 1 dakika daha kavurun. Salçayı ekleyin. Karıştırarak kavurun.

  • 4

    Üzerine tereyağını, mercimeği ve baharatları ekleyin. Suyunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatın. Mercimek iyice yumuşayana kadar orta ateşte 20 dakika pişirin.

  • 5

    Mercimek iyice piştiğinde doğranmış semizotunu tencereye ilave edin. 5-6 dakika daha pişirin. Çorbanın taneli kalmasını isterseniz olduğu gibi bırakın. Daha pürüzsüz bir kıvam isterseniz blender'den geçirin.

  • 6

    Çorbayı kaselere alın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Kızarmış ekmek dilimleriyle servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...