Nohutlu Bamya Çorbası Tarifi
ORTA
4 KİŞİLİK
İşte sizlere sofralarınıza taşıyabileceğiniz nohutlu bamya tarifi... Nohutlu bamya nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Nohudu bir gece önceden ıslatın ve ertesi gün suyunu süzün. Üzerine çıkacak kadar su koyup, yarı yarıya yumuşayana kadar haşlayın.
-
2
Suyunu süzün ve bir kenara alın. Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. Yemeklik doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsağı zeytinyağı ile birlikte tencereye alıp, kavurun.
-
3
Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ekleyin. 1-2 kez çevirdikten sonra bamyayı ilave edin ve şöyle bir çevirdikten sonra üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu ayarlayın.
-
4
Nohut ve limon suyunu katıp, pişmeye bırakın. Bamya yumuşadığında ocaktan alın ve sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL