Nohutlu Bamya Çorbası Tarifi

Nohutlu Bamya Çorbası Tarifi
ORTA 4 KİŞİLİK

İşte sizlere sofralarınıza taşıyabileceğiniz nohutlu bamya tarifi... Nohutlu bamya nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Nohudu bir gece önceden ıslatın ve ertesi gün suyunu süzün. Üzerine çıkacak kadar su koyup, yarı yarıya yumuşayana kadar haşlayın.
  • 2
    Suyunu süzün ve bir kenara alın. Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. Yemeklik doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsağı zeytinyağı ile birlikte tencereye alıp, kavurun.
  • 3
    Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ekleyin. 1-2 kez çevirdikten sonra bamyayı ilave edin ve şöyle bir çevirdikten sonra üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu ayarlayın.
  • 4
    Nohut ve limon suyunu katıp, pişmeye bırakın. Bamya yumuşadığında ocaktan alın ve sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...