Maş fasulyesini yıkandıktan sonra derin bir tencereye aktarın ve üzerine 8 su bardağı su ekleyin. Tencereyi ocağa alın ve kalın yarım ay (şifonad) şeklinde doğranan soğanı ilave edin ve orta ateşte pişmeye bırakın. Pişme süresi 20-25 dakika.
Kaynayınca ocağın altını kısın. Haşlama sırasında oluşan kefi ve köpükleri kevgirle alın. Maş yumuşayınca tencereye pirinç eklenip karıştırın. İsteğe bağlı olarak ezilmiş sarımsağı çorbaya ilave edin. Elle ufaladığınız kuruluk biberleri katın. Pirinç piştikten sonra tuz ekleyin. Ocağın altını kapatın. Pişme süresi 15 dakika.
Üzeri için yağı bir tavada ısıtın. Yağın harı geçince kuru tarhun ve pul biber ekleyin. Kaselere bölünen çorbanın üzerine baharatlı yağı gezdirin. En son karabiber serpip servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.