Hasbeli Aş (Müceddere) Tarifi

Yöresel lezzetlerin en sevilen tariflerinden olan hasbeli aşı mutlaka denemelisiniz! İşte tadı damağınızda kalacak Hasbeli Aş (Müceddere) Tarifi ...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Mercimeği 2-3 saat ıslatıp süzün ve üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Bulgur ve firiği bol su ile ayrı ayrı yıkayın. Derin bir tencerede 3 yemek kaşığı tereyağını eritin ve bulgur ile firiği 1-2 dakika kavurun. Haşlanmış mercimeği suyuyla birlikte ekleyin ve kısık ateşte kendi suyunda pişmeye bırakın (suyu az gelirse biraz ilave edin). Tuzunu ayarlayın. Ayrı bir tavada kalan 1 yemek kaşığı tereyağını eritin ve pilavın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...