Onigiri (Japon Pirinç Topları)
 
                                                Yapışkan pirinçle hazırlanan onigiri, iç dolgusu ve nori yaprağıyla Japon mutfağının en pratik ve doyurucu atıştırmalıklarından biri.
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Pirinci iyice yıkayarak süzün. Tencereye alın. Üzerine suyu dökün. Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte 12-15 dakika pişirin.
- 
                    2
                    Ocaktan alıp kapağı kapalı şekilde 10 dakika dinlendirin. Ilınan pirince tuz ve pirinç sirkesi ekleyip karıştırın.
- 
                    3
                    İç harcı için bir kasede ton balığı ve mayonezi karıştırın.
- 
                    4
                    Ellerinizin yapışmasını önlemek için hafifçe suyla ıslatın. Ardından bir avuç pirinci avuç içinize alın.
- 
                    5
                    Ortasına iç harçtan koyarak üçgen şekli verin. Alt kısmına bir parça nori yerleştirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
                ve Daha Fazlası ...
            
            
                ABONE OL
                
            
            
         
                             
                                     
                                     
                                    