Onigiri (Japon Pirinç Topları)

Yapışkan pirinçle hazırlanan onigiri, iç dolgusu ve nori yaprağıyla Japon mutfağının en pratik ve doyurucu atıştırmalıklarından biri.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pirinci iyice yıkayarak süzün. Tencereye alın. Üzerine suyu dökün. Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte 12-15 dakika pişirin.
-
2
Ocaktan alıp kapağı kapalı şekilde 10 dakika dinlendirin. Ilınan pirince tuz ve pirinç sirkesi ekleyip karıştırın.
-
3
İç harcı için bir kasede ton balığı ve mayonezi karıştırın.
-
4
Ellerinizin yapışmasını önlemek için hafifçe suyla ıslatın. Ardından bir avuç pirinci avuç içinize alın.
-
5
Ortasına iç harçtan koyarak üçgen şekli verin. Alt kısmına bir parça nori yerleştirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL