Semizotu Peynirli Kuzu Sarma

Semizotu Peynirli Kuzu Sarma

Peynir ve kuzu etinin harika birleşimi bu tarif tam size göre...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kasabınıza irice bir kuzu budunun kemiğini aldırıp kelebek şeklinde açtırın. Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve zeytinyağını karıştırıp kuzunun her yerini iyice ovun.

  • 2

    Beyaz peynir, labne peyniri ve sarımsağı bir kasede iyice ezerek karıştırın. Semizotu yapraklarını ekleyin. Etin kenarlarından 2 cm boş bırakarak peynirli malzemeyi üzerine yayın.

  • 3

    Malzemeyi dışarı çıkarmamaya özen göstererek uzun kenarından sıkıca sarıp, rulo haline getirin. Kuzu budunun dağılmadan kızarması için mutfak ipi ile bağlayın.

  • 4

    Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.

  • 5

    Fırından alıp üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 15 dakika dinlendirin. Alüminyum folyoyu alıp dilimledikten sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...