Semizotu Peynirli Kuzu Sarma

Peynir ve kuzu etinin harika birleşimi bu tarif tam size göre...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kasabınıza irice bir kuzu budunun kemiğini aldırıp kelebek şeklinde açtırın. Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve zeytinyağını karıştırıp kuzunun her yerini iyice ovun.
-
2
Beyaz peynir, labne peyniri ve sarımsağı bir kasede iyice ezerek karıştırın. Semizotu yapraklarını ekleyin. Etin kenarlarından 2 cm boş bırakarak peynirli malzemeyi üzerine yayın.
-
3
Malzemeyi dışarı çıkarmamaya özen göstererek uzun kenarından sıkıca sarıp, rulo haline getirin. Kuzu budunun dağılmadan kızarması için mutfak ipi ile bağlayın.
-
4
Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
-
5
Fırından alıp üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 15 dakika dinlendirin. Alüminyum folyoyu alıp dilimledikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler