Kanlıca mantarının 5 gramını kenara ayırın. Kalan kısmını geniş bir kaseye koyup üzerine 1 çay bardağı sıcak su ekleyin. 10 dakika bekletin. Diğer mantarları nemli bir bez ile silin, gerekirse kabuğunu soyun. Hepsini ince doğrayın.
Tereyağı ve zeytinyağını orta boy bir tencereye alın. Kültür ve kestane mantarı, dövülmüş sarımsak, küp doğranmış soğan ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyin. Ara sıra karıştırarak hepsini birlikte 10 dakika pişirin.
Sudaki Kanlıca mantarını çıkarıp sıkın. İnce doğrayıp tencereye ekleyin. Ilık et suyunu ilave edip karıştırın. Kalan 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberi katın. Ocağı kısıp 20 dakika pişirin.
Yeşil yağ için maydanoz, dereotu, zeytinyağı ve tuzu karıştırma kabına koyun. Blender ile sos kıvamı alana dek çekin. Çekmekte zorlanırsanız, bir miktar daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
Çorbayı servis tabaklarına alıp üzerine yeşil yağ gezdirin. Kenara ayırdığınız Kanlıca mantarlarından yerleştirin. Maydanoz ve kişniş tohumu serpip servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.