Tarhunlu Lahana Çorbası Tarifi

Tarhunlu Lahana Çorbası Tarifi
KOLAY 6 KİŞİLİK

Annelerimizin doğal ilacı olan sıcacık çorbalar kış sebzeleri ve bakliyat çeşitleri ile buluştuğunda, besin değeri yükselirken lezzetleriyle de damakları fetheder. Mis gibi kokusuyla tarhunlu lahana çorbası tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Derin bir tencerede tereyağını eritip yemeklik doğranmış soğan ve kıymayı kavurun. Üzerine sarmısak, domates ve biber salçası ekleyin.

  • 2

    Bir-iki kez çevirip unu katın. Unun kokusu gittikten sonra kıyılmış lahana ekleyip kısık ateşte lahana yarı yarıya yumuşayana dek pişirin.

  • 3

    Tarhun, buğday, tuz, karabiber ve sıcak su ekleyip lahana iyice yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...