Gerdan Çorbası Tarifi

Doyurucu ve sofralarda baş tacı olan gerdan çorbası nasıl hazırlanır? İşte tarifi sizlerle...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Gerdanı iyice yıkayıp, tencereye dizin. Üzerine iri parçalar halinde doğranmış havuç, patates ve bütün soğan ekleyin. Defne yaprağı, tane karabiber ilave edin. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip pişmeye bırakın. Et yumuşayınca suyunu süzüp, yeniden tencereye alın. Gerdan parçalarının etini didikleyin. Tenceredeki suya pirinç, nohut ve et ekleyip hafifçe karıştırın. Ayrı bir yerde kızgın tereyağında pulbiberi yakın. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...