Bakla Çorbası
 
                                                Sürekli aynı çorbaları yapmaktan sıkılmışsanız ev halkını şaşırtacak, içinizi ısıtacak bu değişik çorba tarifini mutlaka deneyin. Bakla çorbası nasıl yapılır? Bakla çorbası tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Taze baklayı ayıklayıp 1.5 cm'lik parçalar halinde kesin. Bakla ve 300 ml suyu tencereye alın. Kısık ısıda bakla hafif yumuşayana kadar haşlayın. 
- 
                    2
                    Tencereyi ocaktan alıp baklayı suyun içinde bekletin. Yoğurt ve yumurta sarısını blender setin karıştırma haznesine alıp çekin. Üzerine 1.5 litre su ekleyip yeniden çekin ve kenara alın. 
- 
                    3
                    Tereyağını tencerede eritip unu ekleyin ve kısık ısıda kavurun. Çiğ kokusu kaybolduktan sonra baklayı suyu ile birlikte ilave edin. 
- 
                    4
                    Su kaynamaya başlayınca yavaşça ve karıştırmaya devam ederek yoğurtlu karışımı ilave edin. Kısık ısıda karıştırmaya ara vermeden 5 dakika pişirin. 
- 
                    5
                    Tuzunu ayarlayın. Dereotunu ve nohudu katıp karıştırın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Çorba kaselerine pay edin. Üzerlerine dereotu serpin. Sıcak olarak servis yapın. 
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
 
                             
                                     
                                     
                                    