Dövmeli alaca çorbanın kalori değeri değeri yüksek olduğu için ve aynı zamanda sıcak içildiği için kışın tercih edilen bir çorba türüdür. Dövmeli alaca çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...
Dövmeyi yıkadıktan sonra bir gece öncesinden tencereye alın ve üzerine 5 su bardağı sıcak su koyun. 5-10 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın ve tencerenin ağzı kapalı olarak sabaha kadar bekletin. Dibine yapışmaması için pişme esnasında ve öncesinde dövmeyi karıştırmayın. Dövmenin suyu azalmışsa üzerini dört parmak geçecek kadar sıcak su koyun. Tencereyi ocağa oturtun ve yarım ay şeklinde doğradığınız soğanı ilave edin. Nohudu da ekledikten sonra harlı ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, yarım saat daha pişirin. Haşladığınız mercimeği ve kuru biberleri katın. Biber yumuşayana kadar pişirmeye devam edin (bu arada suyu kontrol edin, azalmışsa dövmenin üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyun). Dövme ve biberler yumuşadıktan sonra tuzunu ayarlayın ve tencereyi ocaktan alın. Kurutulmuş tarhunu elinizle ovalayıp, pul biber ve nane ile birlikte çorbanın ortasına koyun. Kızdırılmış yağı baharatların üzerine dökün ve sıcak olarak servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.