Bezelye Çorbası

Lezzetli ve besleyici bir başlangıç arıyorsanız, bu bezelye çorbası tarifi tam size göre! Hem pratik hem de sağlıklı, kış günlerinin vazgeçilmezi olacak.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bezelyeyi tencereye alarak suyu ilave edin. İyice haşladıktan sonra püre haline getirin. 1 yemek kaşığı tereyağı, mısır unu ve tuzu ekleyerek bir taşım kaynatın. Soğanı yemeklik doğrayın. sarımsağı incecik kıyın.
-
2
Kalan 1 yemek kaşığı tereyağında soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar soteleyin. Soğanlı malzemeye çorbaya ekleyip karıştırın. Servis tabağına alın. Üzerine taze bezelye serpiştirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip ılık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL