Beluga Mercimekli Lahana Çorbası

Beluga Mercimekli Lahana Çorbası

Sofralarına hem sağlık hem lezzet katmak isteyenler için lif ve protein kaynağı olan Beluga Mercimekli Lahana Çorbası tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kara lahanayı iyice yıkayın. İnce doğrayın. 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip elinizle ovarak yumuşatın. Fazla suyu varsa avuç içinizde sıkarak süzün.

  • 2

    Geniş bir tencereye tereyağını alın. Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Salçayı ilave ederek kavurmaya devam edin.

  • 3

    Et suyunu tencereye ekleyin. Kaynamaya başladığında kara lahanayı, haşlanmış kırmızı fasulyeyi, beluga mercimeğini, kırmızı mercimeği ve tuzu ilave edin. Orta ateşte 15 dakika kaynatın.

  • 4

    Çorbanın kaynamasına 5 dakika kaldığında kesme makarnayı ekleyin. Makarnalar yumuşayana kadar pişirin.

  • 5

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...