Beluga Mercimekli Lahana Çorbası

Sofralarına hem sağlık hem lezzet katmak isteyenler için lif ve protein kaynağı olan Beluga Mercimekli Lahana Çorbası tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kara lahanayı iyice yıkayın. İnce doğrayın. 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip elinizle ovarak yumuşatın. Fazla suyu varsa avuç içinizde sıkarak süzün.
-
2
Geniş bir tencereye tereyağını alın. Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Salçayı ilave ederek kavurmaya devam edin.
-
3
Et suyunu tencereye ekleyin. Kaynamaya başladığında kara lahanayı, haşlanmış kırmızı fasulyeyi, beluga mercimeğini, kırmızı mercimeği ve tuzu ilave edin. Orta ateşte 15 dakika kaynatın.
-
4
Çorbanın kaynamasına 5 dakika kaldığında kesme makarnayı ekleyin. Makarnalar yumuşayana kadar pişirin.
-
5
Dilerseniz üzerine taze çekilmiş karabiber ekleyerek sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL