Bal kabaklı Misket Çorbası Tarifi

Ailenizle birlikte tadını çıkarabileceğiniz güzel bir lezzet. Peki balkabaklı misket çorbası nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir tencereye aldığınız tereyağında ince kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. İçine küp şeklinde doğranmış bal kabağı ve reyhanı katın. Tavuk suyunu ilave edin ve kaynamaya bırakın.
-
2
Diğer tarafta derin bir kaseye kıyma, sarımsak, zencefil, tuz, karabiber ve mısır ununu koyup iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayıp köfteler hazırlayın.
-
3
Köfteleri teker teker kaynayan suyun içine atıp orta hararetli ateşte pişirin. Eğer su az gelirse tavuk suyu ilave edin. Susam yağı, sirke, limon suyu, tuz, karabiber ilave edin. 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın.
-
4
Servis tabağına aldığınız çorbanın üzerine kıyılmış marul koyup sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL