Tavuğu büyük bir tencereye alın. Üzerine 8 su bardağı su ve bir tutam tuz ekleyin. 1-1.5 saat haşlayın. Tavuk iyice piştiğinde tencereden alın. Suyunu süzün ve 6 su bardağı tavuk suyunu kenara ayırın. Tavuk etini didikleyerek bir tabağa alın.
Bademi sıcak suda 10-15 dakika bekletin. Kabuklarını soyarak havanda dövün. Küçük bir tavada tereyağını eritin. Dövülmüş bademleri 2-3 dakika kavurun. Bademi yağıyla birlikte tavuk sulu karışama ilave edin. 15 dakika daha kısık ateşte pişirin.
Terbiyesi için bir kaseye yumurta sarılarını alın. İyice çırpın. Üzerine nişasta ekleyerek karıştırın. Limon suyu ve kaynayan çorba suyundan 1 kepçe ilave ederek karıştırın. Daha önceden hazırlayıp beklettiğiniz safran karışımıyla birlikte terbiyeyi çorbaya azar azar dökün. 2-3 dakika kaynatın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.