Sakura Çayı

Kiraz çiçeklerini sıcak suda demleyerek hazırlanan sakura çayı, hafif aroması ve zarif kokusuyla çay saatlerine farklı bir lezzet katıyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tuzlanmış sakura çiçeklerini bir kaseye alın. Üzerine su ekleyin ve 5 dakika bekletin. Suyunu süzün.
-
2
Çiçekleri nazikçe soğuk suyla yıkayın. Bir fincana sakura çiçeklerini koyun. Üzerine sıcaksuyu dökün. Çiçekler yavaşça açılacak ve aromasını suya bırakacaktır.
-
3
Hafif tatlı bir lezzet için birkaç damla bal veya akçaağaç şurubu ilave edin. Çiçekler suyun içinde açıldığında çay içime hazırdır.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL