Teriyaki Soslu Somon Izgara, Tabbule Eşliğinde

Teriyaki soslu somon ızgara, tatlı ve tuzlu teriyaki sosunun derinlemesine işlendiği somon filetosu, ızgarada mükemmel bir şekilde pişirilir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Zeytinyağı, karabiber, kıyılmış kişniş ve tuzu iyice çırpın. Somonları ekleyip, yarım saat dinlendirin. Somonları marineden alıp, ızgarada önlü arkalı pişirin.
  • 2

    Tabbule için bulguru su ile ıslatıp, 10-15 dakika dinlendirin. Kıyılmış maydanoz, dereotu, nane ve taze soğanı ekleyip karıştırın. Nar ekşisi, zeytinyağı, limon suyu ve tuz ilave edip harmanlayın.

  • 3
    Teriyaki sos için tereyağı ve teriyaki sosu kısık ateşte 1-2 dakika karıştırın. Somonları servis tabağına alıp, tabbule ve teriyaki sos ile servis yapın.
  • 4

    Teriyaki sos: Teriyaki sosu büyük marketlerden temin edebileceğiniz

    gibi kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Bunun için 4 çorba kaşığı soya sosu ve 4 çorba kaşığı beyaz şarabı koyulaşana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...