Taze Sarımsak ve Soğanlı Risotto

Taze Sarımsak ve Soğanlı Risotto

İtalyan mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan risottonun, bahar esintileriyle buluştuğu eşsiz bir tarif: Taze Sarımsak ve Soğanlı Risotto.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Zeytinyağını ısıtıp kıyılmış kuru soğan ve taze sarımsakları kavurun. Karışımı ocaktan alıp ince telli bir süzgeçle yağını süzün.

  • 2

    Tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere orta ateşte ısınınca pirinci yağsız olarak arada bir spatulayla (pirinci kırmadan özenle karıştırmak gerekiyor) karıştırarak birkaç dakika kadar kavurun.

  • 3

    Süzdüğünüz soğan ve sarımsak aromalı zeytinyağını ekleyip karıştırın.

  • 4

    Kenarda beklettiğiniz sıcak suyu (sebze, et veya tavuk suyu) 1 kepçe kadar alıp suyunu çekene dek hafif kavurun. Bu işlemi 4 kez tekrarlayın.

  • 5

    En son suyunu çekince, yani pirinç tane tane kalınca ocaktan alın. Soğuk tereyağını ekleyip spatulayla birkaç kez karıştırın.

  • 6

    En son 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesanı ekleyip karıştırın. Risotto'yu servis tabağına aktarın, bekletmeden servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...