Enginar Dolması Tarifi

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Küp doğranmış mantar ekleyip 2 dakika daha soteleyin. Dolmalık fıstık ve yıkanıp suyu iyice süzülmüş pirinç ilave edip, ara vermeden 2 dakika karıştırın.
-
2
Kuş üzümü, kıyılmış maydanoz, dereotu, tuz, karabiber ve dolma baharatı ekleyin. Ardından ocaktan alın ve su ilave edip demlenmeye bırakın.
-
3
Enginarları yıkayıp içlerine limon suyu gezdirin. Pirinçli harcı enginarların içlerine pay edip geniş ve yayvan bir tencereye yerleştirin. Sos malzemesini iyice karıştırıp, enginarların üzerine gezdirin. Orta ateşte 30 dakika pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL