Tavada Ispanaklı ve Kremalı Somon
                                                Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Somonların her tarafına tuz ve karabiber serperek lezzetlendirin.
 - 
                    2
                    Geniş ve yapışmaz yüzeyli bir tavayı ocağın üzerine alın.
 - 
                    3
                    Tava ısınınca zeytinyağı ile birlikte somonların derisi altta kalacak şekilde yerleştirin.
 - 
                    4
                    Balığın derili kısmını 4 dakika kadar pişirin.
 - 
                    5
                    Ateşin ısısını orta dereceye düşürün ve somonların diğer tarafını çevirin.
 - 
                    6
                    Tavanın içindeki yağı somonların üzerine dökerek 4-5 dakika daha pişirin.
 - 
                    7
                    Somonları tavanın içinden ayrı bir tabağa aktarın. Tavanın içindeki kalıntıları kağıt bir havluyla temizleyip tavayı tekrar ocağın üzerine alın.
 - 
                    8
                    Kısık ateşte tereyağını yakmadan eritin.
 - 
                    9
                    İnce doğranmış domatesleri, sarımsakları ve kaparileri ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra kremayı ve sütü ilave edin. Birkaç kez çevirip kıyılmış ıspanakları katın. Rengi değişince önceden pişirdiğiniz somonları tavanın içine yerleştirin.
 - 
                    10
                    Tavanın içindeki sosu balıkların üzerine dökerek birkaç dakika daha pişirin ve servis yapın.
 
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
 - Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
 - İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
 
                ve Daha Fazlası ...
            
            
                ABONE OL