Çirli Et
KOLAY
6-8 KİŞİLİK
Sivas'ta çir adı verilen kayısı kurusu ile yapılan eski bir yemek olan çirli etin, yapımı oldukça kolaydır. Akşam yemeği için hemen hazırlayabileceğiniz çirli et tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kayısı ve erikleri ılık suda yarım saat bekleterek yumuşamalarını sağlayın. Yağı bir tencerede eritin. Kızan yağda kaburga etlerini kavurun. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ve tuz ilave edin.
-
2
Yaklaşık yarım saat pişirin. Üzerine kayısı ve erikleri basın. 5 dakika daha pişirerek tencereyi ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL
ŞEFİKA GÜNYEL