Taratorlu Uskumru
Kızarmış uskumru filetosunun üzerine sürülen kremsi tarator sosu, deniz ürünlerine farklı bir tat katıyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Balıkları temizleyip tuzladıktan sonra bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su, defne yaprağı ve limon suyuyla haşlayın.
-
2
Pişen balıkları sudan alın. Başını ayırıp, kılçıklarını çıkarın ve etini servis tabağına koyun.
-
3
Taratoru hazırlamak için ceviz ve sarımsağı ya havanda dövün ya da robottan geçirin. Daha sonra bir tabağa alıp, üzerine ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içi, zeytinyağı, sirke ve tuz ekleyin. Karışım sulu bir hale gelene kadar iyice çırpın.
-
4
Taratoru balığın üzerine gezdirin. Arzunuza göre sade ya da kıyılmış maydanoz ve pul biber serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL