Somonlu Semizotu

Somonun zengin lezzeti ve semizotunun taptaze dokusu, bir araya gelerek sofralarınıza hem sağlık hem de şıklık katıyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Semizotunu yıkayıp blendere alın. Üzerine dereotu, dolmalık fıstık, limon kabuğu, parmesan peyniri, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip birlikte iyice çekin. Fırın tepsisine bir kısmı dışarıda kalacak şekilde yağlı kağıt serin. Somonları tepsiye yerleştirin.
  • 2
    Üzerine hazırladığınız semizotu sosunu paylaştırın. Yağlı kağıdın dışarıya sarkan kısımlarını üzerine kapatıp, kenarlarını katlayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirip, yağlı kağıdın üst kısmını açın. Bu şekilde tekrar fırına verip 5 dakika daha pişirdikten sonra servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.