Enginarlı Tam Buğday Spagetti
 
                                                Lif açısından zengin tam buğday spagettiyi, enginarın ferah lezzetiyle buluşturan bu tarif; hem besleyici hem de hafif bir öğün arayanlar için mükemmel bir seçenek.
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Derin bir tencereye su koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra 1 çay kaşığı tuz ekleyin. 
- 
                    2
                    Üzerine tam buğday spagettiyi ilave edin. 7-9 dakika haşlayın. 
- 
                    3
                    Haşlanan makarnayı süzün. Soğuması için kenarda bekletin. 
- 
                    4
                    Temizlenmiş ve ikiye bölünmüş enginarları limonlu suda 5 dakika bekletin. Zeytinyağını ve tereyağını geniş bir tavada ısıtın. Kıyılmış sarımsağı ekleyip 1-2 dakika soteleyin. 
- 
                    5
                    Enginarları ilave edin. Orta ateşte 5-6 dakika kavurun. Suyu ve limon suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika pişirin. 
- 
                    6
                    Haşlanmış makarnayı enginarların olduğu tavaya ekleyin. Karıştırarak makarnanın sosu çekmesini sağlayın. 
- 
                    7
                    Kıyılmış taze soğan ve maydanozu serpin. 1-2 dakika daha karıştırarak ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın. 
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
 
                             
                                     
                                     
                                    