Enginarlı Tam Buğday Spagetti

Lif açısından zengin tam buğday spagettiyi, enginarın ferah lezzetiyle buluşturan bu tarif; hem besleyici hem de hafif bir öğün arayanlar için mükemmel bir seçenek.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir tencereye su koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra 1 çay kaşığı tuz ekleyin.
-
2
Üzerine tam buğday spagettiyi ilave edin. 7-9 dakika haşlayın.
-
3
Haşlanan makarnayı süzün. Soğuması için kenarda bekletin.
-
4
Temizlenmiş ve ikiye bölünmüş enginarları limonlu suda 5 dakika bekletin. Zeytinyağını ve tereyağını geniş bir tavada ısıtın. Kıyılmış sarımsağı ekleyip 1-2 dakika soteleyin.
-
5
Enginarları ilave edin. Orta ateşte 5-6 dakika kavurun. Suyu ve limon suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika pişirin.
-
6
Haşlanmış makarnayı enginarların olduğu tavaya ekleyin. Karıştırarak makarnanın sosu çekmesini sağlayın.
-
7
Kıyılmış taze soğan ve maydanozu serpin. 1-2 dakika daha karıştırarak ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler