Enginarlı Tam Buğday Spagetti

Enginarlı Tam Buğday Spagetti

Lif açısından zengin tam buğday spagettiyi, enginarın ferah lezzetiyle buluşturan bu tarif; hem besleyici hem de hafif bir öğün arayanlar için mükemmel bir seçenek.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Derin bir tencereye su koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra 1 çay kaşığı tuz ekleyin.

  • 2

    Üzerine tam buğday spagettiyi ilave edin. 7-9 dakika haşlayın.

  • 3

    Haşlanan makarnayı süzün. Soğuması için kenarda bekletin.

  • 4

    Temizlenmiş ve ikiye bölünmüş enginarları limonlu suda 5 dakika bekletin. Zeytinyağını ve tereyağını geniş bir tavada ısıtın. Kıyılmış sarımsağı ekleyip 1-2 dakika soteleyin.

  • 5

    Enginarları ilave edin. Orta ateşte 5-6 dakika kavurun. Suyu ve limon suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika pişirin.

  • 6

    Haşlanmış makarnayı enginarların olduğu tavaya ekleyin. Karıştırarak makarnanın sosu çekmesini sağlayın.

  • 7

    Kıyılmış taze soğan ve maydanozu serpin. 1-2 dakika daha karıştırarak ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...