Somonlu Semizotu
ORTA
4 KİŞİLİK
Somonun zengin lezzeti ve semizotunun taptaze dokusu, bir araya gelerek sofralarınıza hem sağlık hem de şıklık katıyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Semizotunu yıkayıp blendere alın. Üzerine dereotu, dolmalık fıstık, limon kabuğu, parmesan peyniri, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip birlikte iyice çekin. Fırın tepsisine bir kısmı dışarıda kalacak şekilde yağlı kağıt serin. Somonları tepsiye yerleştirin.
-
2
Üzerine hazırladığınız semizotu sosunu paylaştırın. Yağlı kağıdın dışarıya sarkan kısımlarını üzerine kapatıp, kenarlarını katlayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirip, yağlı kağıdın üst kısmını açın. Bu şekilde tekrar fırına verip 5 dakika daha pişirdikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL