Yoğurt Soslu Fasulye

Yoğurtsuz yemek yiyemeyenlere... İşte Yoğurt Soslu Fasulye tarifi!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Fasulyeyi temizleyip ayıklayın. Geniş bir tencereye zeytinyağını koyup ısıtın ve yemeklik doğranmış soğanı ilave ederek hafif renk alana dek kavurun. Kıyılmış sarımsağı ekleyip 1 dakika sonra fasulyeyi ve şekeri katın. Tuzunu ayarlayıp, tencerenin kapağı kapalı olarak ve kısık ateşte fasulye yumuşayana dek arada bir karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
-
2
Mutfak maşası ile fasulyeden dolu bir tutam alıp, döndürerek servis tabağına yerleştirin. Kalan fasulyeyi de aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yağsız tavada kavrulmuş ceviz yerleştirin. Yoğurt sos için yoğurt, mayonez ve kıyılmış sarımsağı çırpın. Sos kabına alıp fasulye ile birlikte servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL