Kaju Soslu Sebzeli Pirinç Roll

Renkli sebzeler ve kaju sosunun nefis uyumuyla hazırlanan pirinç roll, hafif ve besleyici yapısıyla sağlıklı öğünler için ideal bir tarif.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kaju sos için tüm malzemeleri blender'e alın. Pürüzsüz ve kremsi bir kıvam alana kadar çekin. Kıvamı çok yoğun olursa birkaç yemek kaşığı su ekleyerek açabilirsiniz.
-
2
Roll için kale yapraklarının sert kısımlarını kesin. Limon suyu ve tuz ile iyice ovarak yumuşamasını sağlayın.
-
3
Geniş bir kaseyi suyla doldurun. Pirinç yufkasını suya batırıp 10-15 saniye bekletin. Yumuşayınca dikkatlice çıkarın. Temiz bir yüzeye veya mutfak tezgahına serin.
-
4
Pirinç yufkasının ortasına ince dilimlenmiş salatalık, turp ve avokadoyu yerleştirin. Üzerine kaju sosundan sürün. Kale yapraklarını ve yeşillikleri ekleyin. Haşlanmış bakliyat karışımını ve acı kırmızıbiberleri serpiştirin.
-
5
Kenarlarını içe katlayarak dikkatlice sıkı bir rulo şeklinde sarın. Ortadan ikiye keserek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL