Erişteli Çanak Köfteler Tarifi

KOLAY 8 KİŞİLİK

Türk mutfağının iki vazgeçilmezinin buluşması olan bu tarifi muhakkak denemelisiniz. Sofralarımızın yıllardır baş tacı olan köfte erişteyle birleşince daha doyurucu ve daha lezzetli olmuş. İşte tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Öncelikle köfte için tereyağı hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alın ve yoğurun.

  • 2

    Mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve çanak şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve içlerine fındık büyüklüğünde tereyağı koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

  • 3

    İçleri için erişteyi haşlayın ve süzün. Dolmalık fıstığı tereyağında rengi pembeleşene kadar kavurun. Kuş üzümü ile haşlanmış erişteyi katın ve 1-2 dakika daha çevirin. İçine rendelenmiş kaşar peyniri, tuz karabiberi ekleyin ve karıştırın.

  • 4

    Bu karışımı köfte çanaklarının içine pay edin ve sıcak fırında 2-3 dakika daha tutup çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...