Siyah Pirinçli Suşi
Siyah pirinçli suşi, göz alıcı görünümü ve benzersiz tat profiliyle sofralarınıza şıklık katıyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir kabın içine aldığınız siyah pirincin üzerini çıkacak kadar su ekleyip, 1 saat bekletin ve süzün. Daha sonra duru suyu çıkana kadar yıkayın ve süzdükten sonra tencereye alın.
-
2
Üzerine dört buçuk su bardağı su, pirinç sirkesi, toz şeker ve tuz ilave edip, haşlayın. Soğuduktan sonra dikdörtgen kesilmiş yağlı kağıdın üzerini ayçiçek yağı ile yağlayın ve pirinci elinizle bastırarak yayın.
-
3
Geniş kısmına somon fümeyi yerleştirin ve rulo şeklinde sarın. Buzdolabında en az 1 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL