Domates Sosunda Baharatlı Kuzu

KOLAY 6-8 KİŞİLİK

Kuzu etiyle yapabileceğiniz nefis bir tarif. Akşam yemeklerinizi şenlendirecek domates soslu , baharatlı kuzu tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Eti tavaya alın. Defne yaprağı, tuz ve karabiber ekleyin. Suyunu salıp yeniden çekene kadar ara sıra karıştırarak soteleyin.

  • 2

    Sos için orta boy bir tencerede soğan, sarımsak ve acı biberi sade yağ ile kavurun. Soğan pembeleşinceye kadar sotelemeye devam edin.

  • 3

    Kişniş tohumu, kimyon, karabiberi ve zerdeçalı katıp karıştırın. Domates sosu ve salçayı ilave edin. Tuz ve defne yaprakları katın. Kaynayıncaya kadar orta ısıda pişirin.

  • 4

    Kaynamaya başlayınca altını kısıp, 30 dakika daha pişirin. Taze kişnişi ve kuzu etini ilave edin. 15 dakika daha pişirip ocaktan alın. Susam serpip servis edin.

    AŞÇININ NOTU

    Domates sos için mevsiminde derin dondurucuya koyduğunuz 500 gram domatesi irice doğrayıp tencereye alın. Üzerine 1 çay kaşığı kaya tuzu ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Domatesler iyice yumuşayana kadar pişirin. Blender'den çekip 2 dakika daha pişirin ve sosunuz hazır.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...