Şiş Kebap Köfte

Şiş Kebap Köfte

Izgarada nar gibi kızarmış, içi sulu ve baharatlarla harmanlanmış... Şiş Kebap Köfte, mangal keyfinin vazgeçilmezi olacak.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Dana ve kuzu kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, kimyon, karabiber, toz kırmızıbiber ve tuzu ekleyin.

  • 2

    Malzemeleri birbirine iyice karışana kadar yoğurun. Ardından ince kıyılmış maydanozu ilave edip birkaç dakika daha yoğurmaya devam edin.

  • 3

    Hazırladığınız harcı buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirin.

  • 4

    Dinlenen harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve şişlere elinizle sıkarak geçirin. Köfteleri uzun, silindirik şekil verecek şekilde bastırarak düzeltin.

  • 5

    Barbeküyü hazırlayın. Şişleri yerleştirin ve köfteleri önlü arkalı ve her bir taraflarını yaklaşık 3-4 dakika, dışı kızarana kadar pişirin.

  • 6

    Domates ve dörde bölünmüş soğan dilimlerini de közleyin.

  • 7

    Marul yapraklarını servis tabağına alın. Üzerine şiş köfteleri, közlenmiş domates ve soğanları yerleştirin. Üzerine deniz ya da kaya tuzu serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...