Pancarlı Dil Balığı
Pancarın canlı rengi ve tatlılığı, ince dilimlenmiş dil balığı ile harika bir uyum sağlıyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pancarları rendeleyip, limon suyu ve tuz ile karıştırın. Üzerini kapatıp, 30 dakika dinlendirin.
-
2
Ayrı bir yerde toz kişniş, un ve tuzu karıştırın. Balıkları bu karışıma bulayıp, hafifçe yuvarlayarak gül şekli verin. Açılmaması için kürdan yardımıyla tutturun.
-
3
Zeytinyağını yapışmaz yüzeyli tavaya alıp, balıkların iki yüzünü de 3'er dakika pişirin. Sebze veya balık suyu ilave edip, kapağını kapatın ve 6-7 dakika pişirin. Kekikle süsleyip, pancarla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL