Onigiri (Japon Pirinç Topları)

Yapışkan pirinçle hazırlanan onigiri, iç dolgusu ve nori yaprağıyla Japon mutfağının en pratik ve doyurucu atıştırmalıklarından biri.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinci iyice yıkayarak süzün. Tencereye alın. Üzerine suyu dökün. Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte 12-15 dakika pişirin.
  • 2
    Ocaktan alıp kapağı kapalı şekilde 10 dakika dinlendirin. Ilınan pirince tuz ve pirinç sirkesi ekleyip karıştırın.
  • 3
    İç harcı için bir kasede ton balığı ve mayonezi karıştırın.
  • 4
    Ellerinizin yapışmasını önlemek için hafifçe suyla ıslatın. Ardından bir avuç pirinci avuç içinize alın.
  • 5
    Ortasına iç harçtan koyarak üçgen şekli verin. Alt kısmına bir parça nori yerleştirerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.